Bolas de Chocos / Choco’s balls

BadulaqueRota, bolas, albondigas, de, chocos

Choco is a cephalopod mollusk like the sepia or cuttlefish, only here in the south is called this way.  Some people confuse it with squid when it has nothing to do one with the other, perhaps cut and fried may look similar but nothing is further from reality are different fish.

This is a popular recipe from Cadiz ,  is typical of Huelva, in short, say that here is a recipe from South … the choco balls recipe of Badulaque restaurant in Rota is wery rich and worth a try.
El choco es un molusco cefalópodo como la sepia o la jibia, sólo que aquí en el sur se le llama así, hay quien lo confunde con el calamar cuando no tiene nada que ver uno con el otro, quizás cortado y frito puede tener un aspecto similar pero nada más lejos de la realidad son “bichos” distintos.

Esta es una popular receta Gaditana, aunque es típica de Huelva, en fin, digamos que es una receta de aquí del Sur… Las Bolas de chocos que hacemos en el Restaurante Baulaque de Rota está muy rica. Es una buena alternativa como plato en cuaresma, una opción al tradicional potaje.

RECIPES: Badulaque restaurant Rota. Chocos baals.

Advertisements

Leave a Reply

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out / Change )

Twitter picture

You are commenting using your Twitter account. Log Out / Change )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out / Change )

Google+ photo

You are commenting using your Google+ account. Log Out / Change )

Connecting to %s